addy 1 Addy - alt 1 lisanne 3Lisanne - mezzosopraan els 1 Els - alt 2 mies 1Michelle - alt 1
sabine 1Sabine - alt 2 marloes 1Marloes - mezzosopraan merel 1Merel - sopraan maartje 1Maartje - alt 1
mo 1Monique - sopraan p 1Paulien - mezzosopraan bri 1Brigit - sopraan simone 2Simone - mezzosopraan 
alexandra vAlexandra - sopraan 1
iris v2Iris - alt 2
 MarleenMarleen - alt 1 
 

Ze heten niet voor niets Des Unique. Ieder van deze 16 Tilburgse zangeressen heeft dat 'iets', die unieke kwaliteit of uitstraling waardoor het geheel meer is dan de som van de delen. Samen zetten ze een sprankelende performance neer en staan ze garant voor muzikale kwaliteit. Des Unique zingt drie- tot negenstemmig, van gevoelige tot stevige nummers. Ze brengen graag uitdagende en verrassende arrangementen ten gehore, die steeds vaker speciaal voor hen worden geschreven. Van intiem concert tot grote voorstelling, Des Unique weet de juiste snaar te raken. 

Des Unique repeteert iedere maandag onder de deskundige leiding van onze vocal coach Sofie Dirkx. 

sofiedirkx Sofie Dirkx (vocal coach)
Sofie Dirkx (1983) studeerde aan het Fontys Conservatorium (Docent Muziek, Muziektheater en Master of Music and Education). Ze zong in diverse klassieke en theaterconcerten en in producties als Rent, Merrily We Roll Along, Songs For a New World en De Vliegende Hollander. Tijdens haar studie heeft ze veel close-harmony gezongen in onder andere het Fontys Jazz Choir o.l.v. Hans van den Brand. Momenteel werkt ze als zangdocent en onderwijsontwikkelaar aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten bij de academie voor muziekeducatie en de academie voor muziek- en musicaltheater.

Des Unique coachen geeft haar veel voldoening: "Iedereen is zo verschillend. De dames zijn echt uniek. Dat maakt het heel dynamisch in de groep. De groep heeft een duidelijk doel voor ogen. Iedereen werkt heel erg hard. Dat vind ik fijn. Naast lekker samen zingen willen we ook beter worden!" Ze hoopt dat Des Unique blijft groeien en vooral blijft genieten van wat ze nu doet.

foto HarryHarry Swinkels (pianist)
Harry Swinkels studeerde aan het Brabants Conservatorium de hoofdvakken orgel en muziektheorie. Hij doceert algemene muzikale vorming en muziektheorie aan twee muziekscholen en begeleidt daarnaast niet alleen Des Unique, maar ook een koor. Hij maakt tevens kinderliedjes voor CD-projecten van Factorium.

Band
Bij gelegenheid kunnen we uitbreiden met een band, bestaande uit: basgitaar (Edwin Mons), slagwerk (Ralph Meijer) en gitaar (Erik Priemus).

du en band

 
facebook twitter youtube